Αναρτήθηκε από: stratokopoi | 14/06/2010

Ξεκίνησαν οι φωτιές στο Αιγάλεω-Ποικίλο όρος/Ξανάνοιξε το Copa Copana.

Με λύπη και αγανάκτηση μάθαμε και εμείς για τη φωτιά (μικρής κλίμακας) που ξέσπασε σε μία πλαγιά του όρους Αιγάλεω την Τετάρτη 9/6/10,προς τη πλευρά του Κορυδαλλού. Το Αιγάλεω και Ποικίλο όρος επιβαρύνεται αρκετά από τα τόσα άλλα καταστροφικά έργα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στους πρόποδες του. Δεν θα αντέξει και άλλο βάρος. Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι θα λάβουν σύντομα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας για τα βουνά, διότι η κατάσταση τους δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για  επιπλέον καταστροφές.

Οι πυρκαγιές έχουν βλάψει σημαντικά τα δύο βουνά. Από το παρελθόν μεγάλες εκτάσεις των δύο ορεινών όγκων είχαν κατακαεί από τις φωτιές . Κάηκαν δένδρα, θάμνοι, πουλιά και άλλα είδη ζώων που κατοικούσαν εκεί. Είναι ένας βασικός παράγοντας που ευθύνεται για τους άδενδρους λόφους των δύο βουνών. Καθώς είχανε καεί τα δένδρα που συγκρατούσαν το χώμα στις λοφοπλαγιές, τα επόμενα χρόνια λόγω των βροχών και των ανέμων υποχώρησαν και τα δύο και να ήρθαν στην επιφάνεια τα βράχια που βλέπουμε σήμερα. Αυτό επηρέασε αρνητικά τη βιοποικιλότητα των δύο βουνών και ίσως και το ανάγλυφό του. Αφού σύμφωνα με έρευνες μεγάλο μέρος της αυτοφυές βλάστησής χάθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών, όπως επίσης και της πανίδας του. Πιθανόν να είχε και άλλες αρνητικές επιδράσεις στα δύο βουνά που να μην τις γνωρίζω. Πάντως από τα προαναφερόμενα καταλαβαίνουμε τις επιπτώσεις που φέρουν στα οι πυρκαγιές δύο βουνά, γι αυτό το λόγο πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα τουλάχιστον πρόληψης πυρκαγιάς για να σταματήσει αυτό το κακό που βασανίζει εδώ και τόσα χρόνια αυτούς τους δύο μεγάλους πράσινους πνεύμονες της δυτικής Αθήνας.

Δείτε περισσότερα: http://poikilo2006.blogspot.com/,

http://xpolis.blogspot.com/

Επόμενο θέμα:


Η «πολυαγαπημένη» μας επιχείρηση Copa Copana ξανάνοιξε!!!

Άλλη μία επιβάρυνση «ξανά» προστέθηκε στο Ποικίλο όρος.

Πάνω σε αυτό το θέμα προτείνουμε: να τοποθετηθεί άμεσα μία ταμπέλα μπροστά από το μονοπάτι του Copa Copana, που βρίσκεται κατά μήκος του τμήματος της αρχαίας Ιερά οδού, η οποία να υποδεικνύει το τμήμα αυτό και να ενημερώνει τους τον κόσμο για τη πολύτιμη αξία του, διότι δεν είναι λίγοι και αυτοί που to βλέπουν σαν «απλά τοποθετημένες πέτρες στη σειρά»!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: